Dýně je tvořena z 90% vodou, proto je vhodná také při hubnutí. Díky vitamínům C, B1, B2, minerálům jako např. měď, železo, hořčík a draslík je vhodná k podpoře imunitního systému a  při odkyselení organismu. Díky vlákniny podporuje trávení a vylučování.

 

Suroviny (2 osoby)

1 cibule, 250 g dýně, 1 červená paprika, 2 rajčata, 1 lžíce olivového oleje, 500 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

 

Postup (cca 30 minut)

Očištěnou a oloupanou cibuli nasekáme. Odřízneme slupku z dýně a odstraníme semena, pak dužinu nakrájíme na malé kostky. Očistíme a omyjeme papriku, kterou jsme zbavili jadřinců a nakrájíme ji nadrobno. Omyjeme rajčata a zbavíme je stopky a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej v hrnci a necháme v něm zesklovatět cibulku, pak do něj přidáme dýni, rajčata, papriku, zeleninový vývar a dochutíme solí a pepřem. Polévku vaříme zhruba 15 minut.

 

Výživová hodnota na porci

Cca 150 kcal, 4g bílkovin, 7g tuku, 15g sacharidů

 

Tip

Pokud již nemáte chuť na druhý chod, navyšte obsah bílkovin přidáním tvrdého sýra 100g nebo uzeným tofu 100g na porci. + cca 30g bílkovin navíc

Předchozí recept

April 13, 2024 • 2:14PM

Další recept

April 13, 2024 • 4:10PM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu