Připravte si chutnou večeři z lososa

 

Suroviny
150 g filetu lososa (bez kůže), bobkový list, kuličky nového koření, celý pepř, sůl, citrón, 2 dl vody (nebo 1 dl vody a 1dl bílého vína), 200 g ledového salátu, 100 g salátové okurky, 100 g mrkve,

Bylinkový dresink
2 pol. lžíce bílého jogurtu, 2 čajové lžičky čistého cottage sýru, česnek, sůl, pepř, sekané bylinky (kopr, petržel, bazalka)

Postup
Filet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a přivedeme k varu. (Nebo můžeme použít parní hrnec.) Filet položíme na pařák a přikryjeme pokličkou. Takto vaříme v páře cca 15 - 20 minut, není nutné obracet. Maso je křehké a růžové. Zeleninu nakrájíme a rozložíme na talíř. Na zeleninu položíme filet lososa a ten přelijeme bylinkovou směsí smíchanou s jogurtem a cottage sýrem. Jídlo je vhodné jako oběd nebo večeře.

 

Tip

Jako přílohu doporučujeme kedlubnové hranolky.


Výživná hodnota na porci
1 porce obsahuje: 406 kcal, bílkoviny 38 g, sacharidy 20 g, tuky 18 g

Předchozí recept

May 23, 2024 • 4:11PM

Další recept

May 31, 2024 • 11:09AM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu